Kireçlenme, kemiklerin ucunda yan alan kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye başlangıçlayabilir. Bu hatır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıyaşlır. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan ziyade görülür. Hassaten yoğun gaile hamil olmak üzere kavi fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, elan ziyade rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da zemin nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve başlangıçinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gür gür deniz tüketin. Su, eklemlere dayanak sağlar. Bu yüzden her gündüz en azca 8 çamçak deniz dâhilmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, katık üzere ali kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve kâr tüketin. Kemik sağlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin ziyade çekicilikı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlığını gözetmek dâhilin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye üzere protein itibarıyla gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla gösterişli olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yapıcı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla başüstüneğu dâhilin, kemiklere dayanak evet. Hassaten kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şmaslahatkinliğe de esen hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan antraktştırmalara bakılırsa kâr ve göveri itibarıyla gösterişli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin aktif bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak üzere sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.